top of page

Nollning på V-sektionen

Hejsan Nolla!

Varmt välkommen till LTH! Och framför allt välkommen till V-sektionen, sektionen för samhällsbyggnad. V-sektionen består av programmen Väg och Vatten, Lantmäteri och Brandteknik.

 

De första veckorna på LTH kallas för nollning. Nollningen innefattar allt från att gå på sittningar och pubar till att tävla i lådbilsrace eller storslagna sjöslag, och fungerar som en introduktion till studentlivet här nere.

Några dagar in på första veckan blir ni tilldelade en phaddergrupp med ca 20-25 andra nyantagna studenter på sektionen. I phaddergruppen finns även runt 10 äldre studenter. Dessa är era Phaddrar, som kommer vägleda er genom nollningen och finnas där som ett stöd. Ni kommer att träffa era Phaddrar i princip varje dag under nollningen. Passa på att fråga dem allt mellan himmel och jord! I varje phaddergrupp finns även en Hufvudphadder som är kontaktansvarig för gruppen, men som självklart finns där för er också. Du kan läsa mer om Hufvudphaddrarna längre ner på sidan!

Vi som jobbar med att planera och genomföra hela nollningen kallas för Phøset, och oss kan ni också läsa mer om här nedanför. Vi får såklart hjälp, inte bara av Phaddrar och Hufvudphaddrar utan även av Pepparna! Kika in vilka de är också! Ni kommer även träffa flera andra utskott under nollningens gång, fråga gärna era Phaddrar så kan de berätta mer!

Kontaktuppgifter

Phøsets kristelefon: 0733644886 

Securitas:
046 – 222 07 00

Phøset

Phøsets uppgift är att planera nollningen, med alla dess aktiviteter och festligheter. Det är en härlig introduktion till studietiden på V-sektionen som pågår under de fyra första veckorna på höstterminen. Som ny student på V-sektionen kommer du få möjlighet att vara med på många spännande och roliga tillfällen. Du kommer även att träffa oss i Phøset samt andra nollningsfunktionärer, och vi kommer göra allt för att skapa en så bra introduktion till studentlivet i Lund som möjligt.

Efter att vi blir invalda på höstterminsmötet träffas vi regelbundet under kommande månader, ända fram till nollningen. Vårt arbete under våren består av en hel del planering, men även mycket av utbildningar, både som vi tar del av själva och som vi håller i för våra fantastiska Phaddrar. Detta för att vi ska vara så förberedda som möjligt för att ta emot er. Dessutom har vi väldigt roligt på vägen och blir ett oerhört sammansvetsat gäng.

Under själva nollningsveckorna arrangerar vi allt ifrån sportaktiviteter, studiekvällar och mys, till fester och dagsevenemang. Som kronan på verket avslutas allt med en magnifik Nollegasque!

Phøs Thureson, Øverphøs Olivia, Phøs Vidar

Phøs Hård, Phøs Ryding, Phøs Ella

Pepparna

Hej alla Nollor!

 

Vi är årets peppare på V-sektionen - vi kallas även för PEAKY PEPPERS! Vi är lätta att känna igen då vi har på oss våra snygga rockar! Vi är här för att ta emot er och göra er första tid på sektionen minnesvärd! Vi svarar gärna på alla frågor ni kan tänkas ha. Vilket phös har egentligen bäst skägg? Vilken färg ska jag ha på min ouvve? Vilken nation ska man gå med i? Vi följer principen det finns inga dumma frågor, endast dumma svar! Tveka inte på att komma fram, vi älskar att mingla och ser fram emot att få lära känna er!

PS. Fråga oss inte om B1an:)

Pepparna ...

Moa Skoog
Hedvig Ekman
Arvid Runström
Mio Åkesson
Ylva Berglund
Blommaskugga

HufVudphaddrar

Hej på er nollor!

 

Det är vi som är årets Hufvudphaddrar! Att komma till en ny stad utan att känna någon kan vara tufft, därför kommer vi och våra kära phaddrar göra vårt yttersta för att ni ska känna er välkomna. Vi kommer ha sjukt roligt och hålla er sällskap genom en otrolig nollning! Till oss får ni alltid komma oavsett om ni vill prata om livet, har frågor eller om ni behöver hjälp att hitta rätt sida i sångboken. 

 

Vi ser verkligen fram emot att träffa er, ses snart! <3

 

PoK Hingstarna

Olivia Andersson
Erik Christiansson
Emil Dreyer
Natalie Gustavsson
Wilhelm Lörinc
Tuva Rosenlund
Hugo Lindberg
Fanny Ahlfridh
Kasper Widström
Wilmer Vesterlund
Albin Rosenquist
Clara Örnhem
bottom of page