top of page

SAMARBETEN

På V-sektionen går runt 1100 studenter som redan från första året är intresserade av att komma i kontakt med näringslivet och få en inblick i framtida möjligheter. Därför erbjuder vi företag olika sätt att synas på och samarbeta med oss genom att ordna möten mellan studenter och näringsliv. Nedan kan ni läsa lite om de olika samarbetsmöjligheter vi erbjuder.

Varje år i februari anordnar V-sektionen arbetsmarknadsmässan Branschdagen. Ni kan se mer info om eventet under fliken Branschdagen

Vad vi erbjuder

IMG_6019.JPG

Lunchföreläsning

Här har ert företag möjlighet att presentera sig själva under en lunch (ca 45 minuter). Detta är alltid uppskattat av såväl studenterna som företagen. Sektionen serverar lunch i anslutning till föredraget, detta passar bra in i studenternas schema och därmed brukar det alltid bli bra uppslutning.

Det brukar vara uppskattat när man pratar om ett speciellt projekt eller presenterar någon speciell teknik utöver den ordinarie företagspresentationen.

IMG_6019.JPG

Studiebesök

Att få en inblick i det verkliga arbetslivet är mycket uppskattat av studenter då civilingenjörsutbildningen är en teoretisk utbildning. Studenter är i allmänhet måna om att få se konkret vad de kan arbeta med i framtiden, och det är även ett bra sätt för företag att synas och komma i kontakt med potentiella framtida arbetskollegor. Vi är öppna för olika typer av studiebesök beroende på vad som passar er verksamhet och era projekt bäst. 

IMG_6019.JPG

Case

Under en kväll får ni möjligheten att komma till oss på V-sektionen och presentera ert företag och hålla i ett aktuellt case kopplat till er verksamhet som studenterna sedan arbetar med under kvällen. Detta brukar vara mycket uppskattat då studenterna själva får bidra med kunskap och samtidigt lära sig av er. Ett bredare ämne öppnar även upp möjligheterna att involvera studenter från flera av sektionens utbildningar.

03092022-IMG_7554_edited_edited.png

Introduktionsveckorna

 I Lund finns en gedigen tradition av att i början av ens studietid genomgå en nollning. Detta är för teknologer i regel det starkaste minnet från hela sin studietid, en tid som man alltid ser tillbaka på med ett leende på läpparna. Nollningen är tiden då många kontakter knyts, som lägger grunden inte bara för studietiden, utan även för vad som komma skall. Som ny student i Lund är det mycket att lära och ta in, och man är extremt öppen för nya intryck. Att marknadsföra sin logga i samband med nollningen ger stor effekt, vilket vi har sett tydligt genom många år. Det finns många olika sätt att bidra till en bra nollning, så hör gärna av er om detta skulle vara intressant för ert företag. Vi ger gärna mer information om vilka samarbetsmöjligheter som finns under introduktionsveckorna.

IMG_6019.JPG

Annonsering

Varje måndagskväll under terminerna skickas det ut ett veckobrev till studenterna på V- sektionen. Detta veckobrev ger information om vad som händer på campus under veckan som kommer. Det går ut till alla sektionens studenter, alltså ca 1100 personer. I V-sektionens lokaler finns flera anslagstavlor reserverade för information och annonser från näringslivet, som är väl synliga för alla våra medlemmar. Om ni väljer att ha en annons hos oss kommer denna även att synas på våra sociala medier.

IMG_6019.JPG

Egna förslag

Om ni har egna förslag på sätt att synas för sektionens studenter så tveka inte på att höra av er så kan vi komma fram till något som passar just ert företag!

Intresserad?
Hör av dig!

Moa Magnusson

naringsliv@vsek.se

Tack!

bottom of page