top of page

Engagera dig!

Som sektionsmedlem finns det flera olika sätt att engagera sig på sektionen. Nedan följer lite information.

Hur du söker funktionär

Följande video förklarar hur valprocessen kan gå till för olika poster på sektionen. Om ni fortsatt har frågor går det bra att kontakta valberedning@vsek.se.

Utskott

Vi har många utskott på sektionen som man söker till i samband med eller på våra terminsmöten. Klicka här för att läsa mer om respektive utskott.

 

Nedan hittar ni även årets funktionärsguide. 

HER TECH FUTURE

Her Tech Future är ett event som anordnas på våren för att få fler tjejer och icke-binära att bli intresserade av ingenjörsutbildningar. De visar upp LTH, hur det är att plugga och även en del av studentlivet. De som kommer på besök är därmed tjejer och icke-binära och tas emot av kvinnliga/icke-binära studenter som fungerar som faddrar.

382258080_627575896204609_1545513021592342292_n.jpg

För att engagera sig i HTF kan man söka till sektionsansvarig för HTF. Det väljs varje år två stycken HTF-ansvariga som sköter det mesta kring eventet i samarbete med de andra sektionernas HTF-ansvariga och projektgruppen för HTF. Man kan även söka fadder inför HTF, man är då med på själva eventet och hjälper till där. Man blir tilldelad en eller två stycken tjejer/icke-binära som man ansvarar för under eventet. Man brukar även som fadder erbjuda sovplats hemma hos sig, men detta är inget krav.

Skuggningsverksamhet

Skuggningsverksamheten innebär att vi erbjuder gymnasieelever att komma till LTH, där den en hel dag får hänga med en student som pluggar det program personen är intresserad av. Man låter då personen följa med på de föreläsningar, övningar etc. man har den dagen, visar campus och allmänt hur det är att vara student i Lund på V-sektionen.  

 

Detta är ett koncept som kåren samordnar, men på varje sektion finns en person som ansvarar för detta. Den personen ansvarar för att få ihop folk som anmäler att de kan tänka sig att bli skuggade, i de fall det finns en intresserad gymnasieelev. 

Skulle du vara intresserad att lära dig mer om skuggninhsverksamheten och hur du engagerar dig i den får du gärna höra av dig till nuvarande ansvarig för suggningsverksamheten på sektionen; Ammar Makhzoum.

Hemvändarprogrammet

Hemvändarprogrammet innebär att man besöker en eller flera gymnasieskolor på sin hemort för att informera om LTH. Oftast den skolan man själv gick på under gymnasiet. I utbyte mot att man gör detta får man hemresan, tur och retur, betald (dock max 1000 kr). 

Skulle du vara intresserad av detta skickar du en förfrågan till studera@lth.lu.se med information om när och var du tänkt åka, samt vad du tänkt att göra under ditt besök. 

Mer information om hemvändarprojektet hittar du här:

https://www.student.lth.se/mina-studier/engagera-dig/hemvaendare-beraetta-om-lth/

Studentambassadörsrollen

Som studentambassadör bemannar man mässmontrar, håller seminarium och åker runt och pratar inför gymnasieelever om vad Lunds Universitets olika fakulteter har att erbjuda. 

I arbetet som studentambassadör får du en mängd erfarenhet och kontakter. Du får även betalt för ditt arbete. Du arbetar bara så mycket du själv känner att du hinner.

Har du frågor och vill lära dig mer om studentambassadörsrollen eller om du vill söka rollen, skickar du dina frågor eller ansökan till studera@lth.lu.se.

bottom of page