top of page

VECKOBREV VECKA 45

INFOCHEFEN HAR ORDET


Hej!

Hoppas att ni är utvilade och redo för en ny vecka! Jag var på JUNG på Mejeriet i fredags, vilket var helt otroligt! Jag tror att ni som också var där kan hålla med om detta. Denna veckan är det även full rulle med SÅS-kickoff och V-dagen bland annat. Hoppas att jag kommer se många av er där!


Tänkte skicka med en liten reminder om anmälan för att få mat på både HT och V-dagen. Sista dagen att anmäla sig för mat på HT är på tisdag och sista dagen för V-dagen på onsdag lunch. På tal om HT kommer här en liten lista från valberedningsordförande gällande hur ni bäst kan förbereda er inför årets höjdpunkt ;))


Ha det gött! Vi hörs och ses,

Michaela

  • För er som söker en post för första gången. Lite bra tips från en som sökt många poster på HT är att för de poster med 2 minuter anförande är det nästan alltid så att den med bäst spex är den som får posten. Men hur gör man ett bra spex? Mitt bästa tips är att spela på sina styrkor, är du en fena på ordvitsar använd det, är du riktigt duktig på att dansa gör en fet dans osv.

  • En VÄLDIGT viktig grej att komma ihåg är att det ALDRIG flyger när man skämtar om alkohol på höstterminsmötet, det finns flera anledningar till detta, men dem är inte lika viktiga att komma ihåg som att komma ihåg att inte inkludera alkohol i sitt spex. Jag lovar att detta 10-dubblar dina chanser att bli invald i den posten du söker.

  • Annars är mina enda tankar att gör något som är kul och tänk efter lite vad för frågor du kan få gällande posten, det är aldrig dumt att prata med den som sitter på posten i år för att få en bättre bild av vad posten innebär så är man redo på eventuella frågor och sen på själva posten.

  • Jag lämnar er med en av mina styrkor ordvitsar: Måste man rösta eller är det VAL-fritt?

Ses på HT

/Joel, valberedningsordförande


SEKTIONSKALENDER

7/11 SÅS-kickoff

10/11 WalK oV shame

11/11 V-dagen

13/11 HT

14/11 HT

15/11 eventuellt HT

17/11 Alumnipub

18/11 AktUs cykelfest

25/11 Brands höstfest

26/11 AktUs fotbollsturnering

30/11 Brands branschdag


Tisdagar kl.18 Sportkväll med AktU


Löpkvällar kommer ske vissa måndagar. Håll utkik på AktUs kanaler!ALLMÄN INFO


V-DAGEN


Nu finns det möjlighet att skaffa sig en biljett för att få pizza på V-dagen! Det gör ni via länken nedan. På plats kommer det även finnas möjlighet att köpa dryck och lite andra trevliga aktiviteter. Sektionsmedlemmar är välkomna även om de inte har biljett, men får då tyvärr inte ta del av maten som bjuds på.


Anmälan stänger onsdag 8/11 kl.11:59.


Observera även att det inte är något krav på temaenlig klädsel, men för er som vill är det bara att köra på!


Ses där!

//Styret 💚🤍❤️

ALUMNIPUB


Den 17:e November är det dags för sektionens första alumnipub!

Det här är en pub där både nuvarande och föredetta studenter är välkomna, och en perfekt möjlighet för dig som student att få en blick rakt in i yrkeslivet.


Det kommer även finnas möjlighet att förbeställa mat från Bite där de första 30 får maten gratis. Formulär för maten kommer ut inom kort så håll utkik efter det!


Gå in och anmäl dig nu för att säkra din plats!


Allt gott!

Alumniansvariga


FÖREDRAGNINGSLISTA OCH INFO HT


Jag vill bara göra er uppmärksamma på att Föredragningslistan inför Höstterminsmötet publiceras i dag samt skicka med följande information för er som vill söka en post.

För styrelseposter är det:

Max 5 minuter anförande och 10 minuter för utfrågning

Phøs (Ej Øverphøs då det är en styrelsepost)

Max 5 minuter anförande och 5 minuter för utfrågning


Övriga poster

Max 2 minuter anförande och 2 minuter för utfrågning

Ifall ni tänker använda er av någon video, musik, bild, powerpoint eller liknande i ert anförande skall detta skickas till valberedning@vsek.se senast den 12/11 kl. 13:00.


Skriv ert namn, klass och den post ni tänker söka i ämnesraden till mailet. Om ni söker flera poster skickar ni ett mail för varje post. Detta gäller även för er som tänker motkandidera.


/Styret och Valberedningen


BLI SKUGGAD AV EN GYMNASIEELEV


Hej alla! Nu söker LTH personer som hade varit villiga att ta emot gymnasieelever som kommer hit då de funderar på att börja plugga här.

Detta kallas ”Skugga en student”. Att bli del av detta innebär att en gymnasieelev följer med dig under en dag. Det som krävs av dig är att visa runt på campus, kolla om eleven får vara med på nån föreläsning eller liknande och svara på lite frågor.


Som ersättning blir man bjuden på en lunch på Bryggan i IKDC per tillfälle man väljer att bli skuggad.


Mer om vad det innebär att bli skuggad av en student kan du läsa om här:

Är du intresserad av att hjälpa till med detta är det bara att maila: skuggaenstudent.lth@gmail.com

KÅRINFO


RÖSTA I FM-VALET


[English below]

Röstningen öppnar om en vecka!


Ni har kandiderat! Ni har nominerat! Och om en vecka är det dags att rösta! Du kan rösta mellan den 13 november och den 30 november, så missa inte din chans att få påverka vilka som kommer att styra kåren det kommande året. Röstningen sker på fmval.tlth.se.


Hur röstar jag?

Gå in på fmval.tlth.se. Där kommer du att få en lista över alla som kandiderar, med en kort beskrivning av dem och vad de står för. När du har bestämt dig för vilka som du ska rösta för, så väljer maximalt 27 personer som du vill rösta för, och rangordnar dessa enligt din egen preferens. Till sist är det bara att fylla i din röstkod från ditt Mecenatkort, och skicka in din röst!


Under ARKAD den 14 och 15 november kommer du även ha möjlighet att få prata med Valnämnden, och kunna lägga en fysisk röst ifall du vill känna dig lite gammalmodig.


Frågor? Kontakta Valnämndens ordförande på valnamnd.ordf@tlth.se!


 

Voting opens in a week!


You have applied! You have nominated! And in a week it’s time to vote! You can vote between November 13 and November 30, don't miss your chance to influence who will lead Teknologkåren in the coming year. Voting takes place at fmval.tlth.se.


How do I vote?

Go to fmval.tlth.se. There you will find a list of all the candidates, with a short description of them and what they stand for. Once you have decided who you want to vote for, choose a maximum of 27 people to vote for and rank them according to your own preference. Finally, fill in your voting code from your Mecenat card and submit your vote!


During ARKAD on November 14 and 15, you will also have the opportunity to talk to the Election Committee, and be able to cast a physical vote if you want to feel a bit old-fashioned.

Any questions? Contact the Chairman of the Election Board at valnamnd.ordf@tlth.se!

77 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Hitract

Nytt för i år är att V-sektionen kommer att använda sig av appen Hitract! Hitract är en app utvecklad för studenter och kan användas för kommunikation, evenemang och massa andra bra saker! Från och me

VAKANTA POSTER

Nu ska ni som blivit invalda via intervju ha fått ett mail från valberedningen! Fyll gärna i länken som ni fått i mailet. Vi har en del poster som är vakanta på sektionen. Är man intresserad av att en

Comments


bottom of page