top of page

Alumni berättar

För att uppmärksamma sektionens 60-årsjubileum har vi i jubileumskommittén tagit kontakt med några av sektionens tidigare studenter, alumner, och intervjuat dem. Svaren är riktigt spännande att läsa! Stort tack till alla som deltagit! Först ut har vi Simon Helander, Bi12.För att uppmärksamma sektionens 60-årsjubileum har vi i jubileumskommittén tagit kontakt med några av sektionens tidigare studenter, alumner, och intervjuat dem. Svaren är riktigt spännande att läsa! Stort tack till alla som deltagit! Först ut har vi Simon Helander, Bi12.


Vad heter du och vilket år började du plugga på V-sektionen? 

Simon Helander, Bi12. Examen i februari 2017.


Vad jobbar du med nu och hur har din väg dit sett ut?  

Jag jobbar nu som riskingenjör för Willis Towers Watson där vi jobbar med försäkring av egendom. I mitt jobb besöker vi industrier och fastigheter, tittar på deras risk och detta ligger sedan till grund för hur försäkringsbolagen sätter sina premier.


Jag är väldigt ny på jobbet och har mellan examen och nu gjort sex års utlandstjänst med FN. Först inom klimat och naturkatastrofer i Turkiet, sedan som ingenjör för UNHCR i Rwanda där jag ansvarade för infrastruktur och byggnationer i två stora flyktingläger. Rwanda var spännande då jag bodde i en liten by på Rwandas landsbygd i nästan två år. Fantastiskt land!


Efter Rwanda var jag sekonderad av MSB till FN i Sydsudan där jag jobbade som projektledare för ett antal byggnadsobjekt på extremt svårtillgängliga platser. Inga vägar, inget elnät, inga grävmaskiner, ingen mobiltäckning, tjockt med mygg och en väldigt svår säkerhetssituation. Sydsudan var riktigt svår och efter ca ett år räckte det för mig och jag flyttade till Jordanien där jag bott de senaste två åren och jobbat med Palestinska flyktingar.


Min roll här var återigen någonting nytt då jag anställdes som internal auditor och jobbade med Gaza, Västbanken och Libanon. Sommaren 2023 var det dock dags att flytta hem till Sverige igen och nu trivs jag bra i Stockholm.


Var du engagerad under din studietid? 

Oh ja! Jag gjorde det mesta. I någorlunda kronologisk ordning så gjorde jag Aktu, phadder, Phusknolla, Marskalk på jubileumsbalen 2014, Phös, Karnevalist, phadder, Vice Ordförande i Lunds Extremsportarsällskap (LESS). Utöver detta så arrangerade jag tre resor för över 200 studenter till alperna, var bastumästare i BIIF, jobbade ganska så mycket på nation samt som klätterinstruktör för Lunds Klätterklubb. Massor med kul!


Vad är ditt bästa minne från studietiden?

 Nollelördagen som exphös. Fyllde 25 år samma dag, fantastiskt väder och alla mina kompisar på en och samma plats <3


Vilka är dina topp 3 event på nollningen?

 Lunchbeat, Nollelördag, Sportkväll


Vad har du tagit med dig från din studietid, utöver plugget?

 Vännerna, en kärlek till folk som engagerar sig, och en känsla av tillhörighet.


Kommer du på jubileumsbalen? 

Jag visste inte att det planeras en jubileumsbal. Berätta gärna mer så ska jag försöka vara där!16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Jubileets huvudsponsor; Skanska!

Kära V-sektionister, alumner och programledning! Vi i jubileumskommittén är stolta att presentera balens huvudsponsor: Skanska! I samband med sektionens 60-årsfirande kommer Skanska vara med oss vecko

Biljettsläpp jubileumsbal

Hej V-sektionister, Alumner och Programledning! Vi börjar närma oss biljettsläppet för årets höjdpunkt: V-sektionens Jubileumsbal! Som många av er vet så har V-sektionen övergått till att sälja alla b

Föredragslista extrainsatt sektionsmöte 2024

Nedan följer föredragslistan för det extrainsatta sektionsmötet 22 februari 2024. Vi har även beslutat att förlänga nomineringsperioden till söndag 11/2 23.59(..).

bottom of page